Mikulás műsorok
Mikulás műsorok, előadások

Mikulás műsorok, előadások

A Mikulás Központ műsorai, előadásai

A Mikulás Központ több saját mesejátékot, műsort kínál ünnepi színpadi program gyanánt:

  • Mikulás bácsi Nagy Varázskönyve (interaktív mesejáték)
  • Krampusz Csoki igaz története (interaktív mesejáték)
  • Krampusz a zsákban! (interaktív mesejáték)

Időtartam: 45 perc + kb. 30-60 perces ajándékosztás (gyereklétszámtól függ)

Előadások jellege: 4-15 éveseknek való vidám, interaktív, élő zenés előadás

Előadások tartalma: Érdekes, szórakoztató elemek, bűvésztrükkök, közös éneklés és játékok

Az előadások egyben előjátékai az ajándékosztásnak. (A mesék végén megjelenik a Mikulás bácsi a színpadon, kibogozza a galibát, s miután kiderül, hogy valójában minden gyerek "jó gyerek", kezdődhet az ajándékosztás!)

Az ajándékosztás során a gyerekeket lehetőség szerint név szerint szólítjuk, együtt énekelünk, bolondozunk.

Az osztásban minden esetben jelen van a mese összes szereplője, az élő zene pedig tovább szól.

Az ajándékosztás alatt igény szerint a Manók lufit is hajtogatnak a gyerekeknek.

Az ajándékokat saját csomagválasztékunkból is meg lehet rendelni, ez esetben kedvezményes csomagárat kínálunk. Igény szerint osztunk szaloncukrot, vagy a Megrendelő által beszerzett ajándékokat is kiosztjuk.

separator

Krampusz a zsákban!

Zenés, varázslatos, nagy díszletes mesejáték 45 percben, bábos betéttel, rengeteg közös dallal és játékkal, no meg persze igazi ajándékosztással!

Az előadás helyigénye: 6x4 m-es terület

Technikai igények:
100 fős gyereklétszám felett 1 álló és 1 kézimikrofon + hangtechnika (4 db fejmikofon szetthez, amelyet mi biztosítunk), valamint 2 db szék

A történet:

Mikulás bácsi este mindent bepakol a szánba, útra kész, hogy kiszállítsa a gyerekeknek az ajándékokat! Igen ám, de Krampuszi idén is csíntalan és az ajándékok helyére bújik a Mikulás-zsákba! Reggel pedig mindenki nagy meglepetésére egy gyerek szobájában találja magát! Ez a kisgyerek, Csilla, azonban ugyanolyan rosszcsont, mint Krampuszi.

Mikulás bácsi 3 próba elé állítja a kis ördögfiókákat, mely során tanulunk segítőkészségről, önzetlenségről, szeretetről. Persze Krampuszit most is segíti CsiriBiri, Mikulás bácsi Fő varázsmanója és persze a gyerekek varázsereje nélkül semmi sem sikerül! Vajon hazajut a kis Krampuszi? Ki is az igazi csínytevő? Mitől lesz jó gyerek valakiből?

separator

Mikulás bácsi Nagy Varázskönyve

Az előadás helyigénye: 6x4 m-es terület

Technikai igények:
100 fős gyereklétszám felett 1 álló és 1 kézimikrofon + hangtechnika (4 db fejmikofon szetthez, amelyet mi biztosítunk), valamint 2 db szék

A történet:

Mikulás bácsi a Nagy Varázskönyvébe vezeti a jó gyerekek névsorát. Krampuszi megpróbálja belevarázsolni a saját nevét, de nagy galibát követ el és minden gyerek neve hirtelen eltűnik. CsiriBirihez, a Fő Varázsmanóhoz fordul segítségért, aki azt tanácsolja: az egyetlen út az őszinteség útja: fel kell keresni Mikulás bácsit és elmesélni mi történt.

A két főhös kísérőivé válnak a gyerekek, részesei lesznek a lapozható óriás mesekönyv adta sok kalandnak, míg végül Mikulás bácsihoz érnek. A viszontagságos út során közösen énekelünk, zenélünk, elbábozzunk együtt Szent Miklós eredeti történetét és megbeszéljük az ünnep fontosságát és lényegét: a család, az ajándékozás, az együtt örülés fontosságát. Mikulás bácsi természetesen megbocsát, de elő kell varázsolni az ünnep varázsigéjét, ami nem más, mint a szeretet!

A szeretet a legfontosabb a világon, éltet, gyógyít, átsegít, megóv, vigyáz ránk és egymásra, valamint visszavarázsolja a jó gyerekek névsorát Mikulás bácsi Nagy Varázskönyvébe. Természetesen a varázslat csak akkor működik, ha mindannyian együtt részt veszünk benne! Minden gyermek jó gyerek, Krampuszi neve is bekerül a Nagy Varázskönyvbe, kezdődhet tehát az ajándékosztás!

separator

A Krampusz Csoki igaz története

Az év vége felé egyre nagyobb a sürgés-forgás a Mikulás Csomagoldában, a Manók szorgosan készítik az ajándékokat. Krampuszi is szeretne ebben segíteni, de inkább csak láb alatt van. A manók fontos feladattal bízzák meg: vigye el Mikulás bácsinak az új ruháját.

Ekkor kezdődnek a bonyodalmak: Krampuszi magára ölti a Mikulás ruhát és az irányt a Mikulás Csoki Gyár felé veszi... alapvető kérdés, hogy miért csak Mikulás csoki van, miért nincsen Krampusz csoki vagy legalább egy Krampucíner szelet?

A Csoki Gyárba érve azonban egyszer csak szembe jön az Igazi Mikulás!

A rejtélyt csak a gyerekek segítségével tudjuk kibogozni!

Persze idén sem maradnak el Mikulás bácsi jóságos és megbocsátó szavai: minden gyerek jó gyerek, kezdődhet az ajándékosztás, s talán Krampuszi álma is valóra válhat!

separator
Weboldalunkon (sütiket) cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.