Mikulás programok
Mikulás programok

Mikulás programok

Választható Mikulás programok

Mikulás Manósegéd-Képző Központ

4-6-9 állomásos térjáték park gyerekeknek

Mikulás bácsinak évről évre több dolga akad, ezért minden évben rengeteg új Manó segítőre van szüksége! De mégis mi mindenre kell odafigyelnie egy kis segédnek? Ez derül most ki a Mikulás Manó Segéd Képző Központ programjából!
A több állomásos versenyt animátorok koordinálják egész nap. A pontokat egy pontgyűjtő lapon lehet gyűjteni, a nap végén a legeredményesebb versenyző díjat/ oklevelet kap (megbeszélés szerint) Az összegyűjtött menetlevelek közül pedig akár kis is sorsolhatjuk a különdíjas nyertest. (A megrendelő igényei szerint). Az állomások száma természetesen csökkenthető, variálható!

1. Mikulás zsákban futás
A Mikulás napi ajándékozás előtt nagy felfordulás van a Mikulás gyárban. A Manók azt sem tudják hol áll a fejük, sürget az idő, sietni kell, de melyik ajándékot hova csoportosítsák? Végül a nagy káoszban még a Mikulás zsákokba is belegabalyodnak. A gyerekek most maguk is manókká válnak: zsákba bújva, ugrándozva kell időre az ajándékokat a megfelelő zsákokba elvinni.

2. Szaloncukor óriás csúzli
Zselés, marcipános, diós, gesztenyés, karamellás, kókuszos, gyümölcsös, ezer féle szaloncukor létezik,!
A versenyzőknek most rendet kell teremteni a sok féle cukorka között. Az ízeket színek jelölik, a sokféle szaloncukrot egy hatalmas csúzlival kell a fa táblára festett zsák szájába célozni!

3. Hogyan közlekedik a Mikulás, ha hapcizik a rénszarvasa?
Hát persze, hogy sítalpakra száll! Speciális, több személyes fa sítalpakkal nem lenne akadály még a hó hiánya sem! A feladat a Mikulás gyártól eljutni Mikulás bácsi házáig a kijelölt pályán.

4. Krampuszi titka- szókereső
Krampuszi, Mikulás bácsi főkrampusza összekeverte a gyerekek leveleiben a betűket. A versenyzőknek segíteniük kell Mikulás bácsinak kibogozni a kívánságokat. A betűk egy nagy táblán vannak összekeverve, melyek közül az értelmes szavakat megtalálva a maradék betűkből kiderül Krampuszi titka ☺

5. Mikulás kirakó
Mikulás bácsi képe egy kicsit összegabalyodott, hol a feje, hol a lába? A feladat az asztalnyi méretű, nagy elemes fa puzzle darabkákat a helyére tenni. A képen Mikulás bácsi kézzel festett mása látható.

6. Mikulás memória
Mi mindenre kell egy Mikulásnak odafigyelnie? A gyerekek most megtudhatják, mennyi feladata van Mikulás bácsinak a Mikulás Központban: hozzá tartoznak az ajándékok elkészítése, a virgácsok kiosztása, a Manók irányítása, a rénszarvasok ápolása, a karácsonyfák kiszállítása st…. A gyerekeknek a 24 képes memóriatáblán kell az azonos képeket összepárosítani. Az igényes kivitelű fa állványon 24 db színes, kiforgatható képecske van, mely által 12 pár képezhető.

7. Rénszarvas Pálya Alkalmassági Vizsgálat
A rénszarvas szánt csak az vezetheti, akinek nagyon biztos keze van! A feladat a rénszarvas alakúra hajtott réz csövön egy nyeles karikát olyan biztos kézzel végigvezetni, hogy a karika egyszer se érjen a csőhöz, különben csilingelést hallunk!

8. Mikulás Sapka Fejre Helyező Masinéria
A 25 nm alapterületű óriás játékvázban ül egy játékos kedvű kis manó gyerek, arra várva, hogy a többi kis játékos a hatalmas masinériával, a kötelek segítségével a Mikulás sapkát pontosan a középső kis lurkó fejére helyezze. A sapkát 4 gyermek csapatjátékának segítségével lehet mozgatni. Vicces, pörgős, interaktív, konszenzusra, csapatjátékra oktató feladat.

9. Diótörés
A Mikulás ajándék csomagokba mindig kerül finom dió. Egy ügyes kis manónak remek reflexekkel kell rendelkeznie, hogy minden diót össze tudjon törni! A hosszú csövön keresztül érkező diókat kell nagyon gyorsan ripityomra zúzni a fakalapács segítségével.

separator

Mikulás olimpia az óriás labirintusban

A labirintus egy gyerekek (3-16 éves korig) számára tervezett játékos útvesztő. A derékig érő falak a gyermekeknek valódi izgalmakat nyújtanak, azonban felnőtt magassággal a kiút könnyen átlátható, így teljesen biztonságos. A játékterek kialakításánál ügyeltünk arra is, hogy kívülről minden állomás könnyedén elérhető legyen. A labirintus 15 x 15 méter területet foglal el. Kültéren és beltéren egyaránt felépíthető a rendszer. 110 kordonoszlop képezi a labirintus vázát, melyre 232 méternyi tört fehér vászon falat húzunk fel. A falak igény szerint, az alkalomnak megfelelően dekorálhatók. A labirintusban 5 térrész van beépítve, ahova a Mikulás játékokat el tudjuk kényelmesen helyezni.

A gyerekek menetlevelek segítségével keresik meg az útvesztőben a játékállomásokat. Egy bejárat és egy kijárat van. A sikeres teljesítés után ajándékot kapnak a kis versenyzők! (Megbeszélés szerint)

separator

Játszóház

A Játszóház a családi együttlét, a közös játék felhőtlen örömét adja meg. A gyermekeket a 30-50nm-es mesefigurás szőnyeggel lefedett játéktéren számtalan ügyességi, foglalkoztató játék várja. A csöppségekkel 2 fő szakképzett animátor foglalkozik folyamatosan. A sok éves tapasztalatok alapján gondosan összeválogatott játékok széles korosztály számára nyújtanak szórakozást: a klasszikus babák és plüssállatok mellett, képességfejlesztő fa játékok, kisautók, babakocsi, vasaló készlet, orvosi rendelős játék, felfújható játékbútorok, kisbolt, mászó sátrak, barbi sátor, indián sátor, ugráló állatok, csúszdák, óriás plüssök és számtalan izgalmas játék található a játszóban. A gyermekek mozgásigényüket egy 2x2 méteres játékterű ugráló várban élhetik ki, melynek bejárata egyben kis csúszdaként is szolgál. A játékok biztonságosak, ellenőrzött termékek. A játszóház méretében változtatható, gyerekmegőrzőként is tudjuk üzemeltetni.

separator

Arcfestés

Az arcfestés során a gyerekek azzá válhatnak, akivé csak akarnak: itt repül egy pillangó, ott szalad egy Pókember. Képzett arcfestőink természetes, bőrbarát, minőségi festékekkel dolgoznak.

separator

Csillámtetoválás

A népszerű csillámfestés során egy-két hétig tartósan a bőrfelületen maradó dekoratív minták készülnek. A csillámpor bőrbarát testragasztóval kerül fel a gyermekre. A gyermekek és felnőttek által egyaránt kedvelt program során közel 70 féle mintából és számtalan színes csillámporból tudnak válogatni. 

separator

Lufihajtogató manó

Minden gyermekrendezvény elengedhetetlen eleme a sok-sok színes lufi figura. A lufi hajtogató manó a rendezvény területén körbe járkálva szólítja meg a gyerekeket és készíti el azok kedvenc lufi állatkáját vagy éppen kardokat hajt a következő kalóz csatához, sőt a királylány jelöltek akár koronát is kaphatnak!

separator

Manófaktúra - kézműves foglalkozás

Felnőttek és gyermekek számára egyaránt kedvelt időtöltés a kézműves alkotás, mely során szakképzett segítőink által a hagyományos és a legújabb technikákkal is megismerkedhetnek a vendégek. A sikerélmény mindenki számára garantált!

Ajánlott kézműves foglalkozásaink:

hűtőmágnes készítés gipszből, gyöngyfűzés, patchwork fenyőfák fa talpon, viasz díszek, tészta angyalkák, rénszarvas füzér, méhsejt hasú hóember, Mikulás fej fa lapokból, toboz gyöngyfa, karácsonyi képeslapok, réz dombor nyomott képek, papírmanó figura, papír Mikulás, gyapjú bárányok, és még számtalan technika!

separator

Bűvész Tanonc Tanoda - tematikus kézműves foglalkozás

A gyerekek most maguk is varázsló segédekké válhatnak! Igény szerint 6 féle kézműves állomás keretén belül a gyerekek most saját maguk legyárthatják valóban működő bűvész mutatványokat, melyek használatára természetesen meg is tanítjuk őket! A kézműves program kiegészíthető egész napos mikromágus bemutatóval, valamint ördöglakat asztallal, ahol több száz ördögi titok nyitját kereshetik meg a gyerekek, felnőttek egyaránt. Egyeztetés szerint, az állomások végén a gyermekek "Bűvész Tanonc Diplomát" is kaphatnak.


A Bűvész Tanonc Tanoda javasolt állomásai:

  • bűvészbot készítés,
  • varázskalap készítés,
  • varázskártya - gondolatolvasós trükk,
  • varázsdosszié -illúzió mutatvány,
  • ördöglakat készítés - nagyobbaknak egy kis agytorna,
  • bűvész memória játék készítése-12 darabos.
separator

AgyBajnok - Logikai játék sarok

Agy-Bajnok programunk egyvelege minden olyan játéknak, mely alapja a logika és gondolkodás. A több 100 kisebb ördöglakat és térbeli kirakó mellett ajánljuk az óriás gyufarejtvényeket, az óriás parkoló játékot, óriás puzzle kocka készletet, valamint a mindig népszerű stratégiai óriásjátékunkat, a kalahát is. Belebonyolódhatunk a fa és fém ördöglakatok csalóka világába, kötelekbe és csomókba gubancolódunk! Két, asztalnyi kisebb-nagyobb elegáns megjelenésű, kézben tartva játszható, gondolkodtató ördöglakat s mini kirakó, mely a céges összejövetelek elengedhetetlen és nagy sikerű résztvevője.

separator

Mozgás Park

Ügyességi kihívások és zsonglőr mutatványok várják a kis manókat: járótalpak, mocsár járás, családi pedaló, nyári sí, egyensúlyozó padok, zsákban futás, tányérpörgetés, buzogányok, ördögbotok, diabolók és még számtalan bolondos feladvány, amely könnyen kizökkent az egyensúlyunkból!

Helyigény: kb.30 nm.

Weboldalunkon (sütiket) cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.