Mikulás mesék

Mikulás mesék, versek

Első nap a Manóképzőben

Vajon hogyan telik Aprótalp várva-várt első napja a Manóképzőben? Mit kell tudnia egy kismanónak, aki a Mikulás szolgálatába szeretne szegődni? És hogyan kerül a temérdek tudás a fejébe? Olvass tovább és megtudod.

Veszélyben az ajándékok

Nagy baj van a Mikulás házában! Ráadásul épp akkor, amikor a manók a sok-sok ajándékot csomagolják. Olvasd el mesénket, hogy megtudd, megmenekülnek-e az ajándékok.

Mimi és a Mikulás-mulatság

Mimi, a mókuslány már alig várja, hogy részt vehessen a Mikulás felejthetetlen mulatságán, amelyre díszes meghívót kapott. Lássuk csak, hogyan alakul az ünnepi est!

Aprótalp ajándéka

Mesénkből megtudhatod, hogy milyen ajándékot fundált ki Aprótalp a Mikulás számára. Annyit elárulhatunk már most is, hogy sokat kellett ám vele dolgoznia, de nagyon megérte.

Hókabukki gyógyító kencéje

Hókabukki egy kedves manó, aki mindent tud a fűben-fában rejlő gyógyító tudományról. Amikor Rudolf bajba kerül, a Mikulás az ő segítségét kéri.

A nagy kérdés

Vajon mit csinálnak a manók és a Mikulás az év többi napjában? Van tennivalójuk tavaszal, nyáron és ősszel is? Marcit nagyon foglalkoztatja ez a kérdés.

A láthatatlan lepel

A Mikulásnak és rénszarvasainak bizony egyre nehezebb megoldania, hogy az ajándékosztás éjjelén ne vegyék őket észre a gyerekek. A Mikulás a manók segítségét kéri.

A Mikulásnak melege van

Vajon mitől van melege a Mikulásnak és milyen megoldást találnak ki a manók? Az Északi Hírmondóban ott a válasz mindenre...

A Mikulás öreg szánja

Minden gyerek tudja, hogy a Mikulás rénszarvasok által húzott csodálatos szánon közlekedve hozza az ajándékokat. Node mi történik a szánnal, ha már öregecske?

Édesszáj és a varázstöltelék

A Mikulás szaloncukorkészítő műhelyében különösen nagy a sürgés-forgás. A több tucatnyi csíkos-zoknis, cukrászsapkás-kötényes manó közül Édesszáj a legügyesebb. Az ő kalandja következik.

A Mikulás manói mindent látnak

Mese egy kisfiúról, aki a Mikulás érkezése előtt kissé szomorú. Szerencsére a nagymamája tudja, hogy a Mikulás manói mindent látnak.

Levél a Mikulásnak

Mesénk hőse egy aranyos kisfiú, aki nagyon várja a Mikulást. A történet egyaránt szól gyerekeknek és felnőtteknek, és természetesen nagy szerepet kap benne egy fontos levél.

Weboldalunkon (sütiket) cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.